Valga haiglas vigastas hullunud patsient 12 inimest

Pühapäeval ründas Valga haigla töötajaid ja patsiente isolaatoris viibinud psühhiaatriapatsient, kes vigastas kokku 12 inimest. Nii agressiivseid juhtumeid haiglajuht Marek Seer Valga haiglas varasemalt ei tea olevat olnud.

"Eile õhtul kella 22-23 vahel ründas haigla töötajaid üks isolaatoris viibinud psühhiaatriapatsient. Tänu politsei sekkumisele saime selle patsiendi maha rahustada ja hospitaliseerida Tartu ülikooli kliinikumi," tegi Valga haigla juht Marek Seer lühikokkuvõtte pühapäeva õhtul toimunust.

Rünnakus sai viga 12 isikut. Valgamaalase andmetel oli kannatanute seas kuus haigla töötajat, viis patsienti ja üks politseinik. Ühe viga saanud patsiendi tütre sõnul pääses mees kolmandal korrusel isolaatorist välja, kui arstid läksid talle süsti tegema. Seejärel asus mees ründama korrusel viibinud inimesi. 

Kuidas see intsident aga täpsemalt aset leidis, selle selgitab välja uurimine. Uurimistulemustest teeb aga omad järeldused ka haigla.

"Kui me selle sündmuse enda jaoks suudame läbi mõelda ja rekonstrueerida ja selgub, et on tarvidus kasutusele võtta täiendavaid meetmeid, siis me seda kindlasti teeme," kinnitas haiglajuht Marek Seer rünnakut kommenteerides.

Haiglal on olemas agressiivse patsiendi käitumise ohujuhend ja siiani on selle järgi ka tegutsetud.

Agressiivsust tuleb ette

Agressiivseid patsiente üldiselt tuleb Seeri sõnul aeg-ajalt ikka ette. "Seda eelkõige selles mõttes, et patsient on tarvitanud erinevaid mõnuaineid," kinnitas Seer.

Nii massiivset rünnakujuhtumit aga Seer vähemalt enda juhiks olemise ajal ei mäleta olevat, samuti ei mäleta ka kolleegid, et minevikus taolist rünnakut oleks olnud.

Äripäev
20. March 2017, 14:56
Vaata EST või RUS arhiivi