Osades haiglates on juba gripikarantiin

Ida-Tallinna Keskhaigla Ravi tn korpust saab hetkel vaid väljastpoolt imetleda.
Ida-Tallinna Keskhaigla Ravi tn korpust saab hetkel vaid väljastpoolt imetleda.Foto: ITK
Osad haiglad on juba kehtestatud igatalvise gripikarantiini, näiteks Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla ja Tallinna Lastehaigla.

Eelmisel aastal suleti haiglad nädal-paar hiljem kui tänavu.

Seoses gripi ja ülemiste hingamisteede viirushaiguste ulatusliku levikuga palub Ida-Tallinna Keskhaigla alates neljapäevast, 5. jaanuarist haiglaravil viibivaid patsiente mitte külastada. Patsientide külastamine on ajutiselt keelatud kõikides haigla üksustes, et vältida viirushaiguste levikut haiglasse.

Pakkide ja väikesaadetiste toomine patsientidele on lubatud, kuid need tuleb jätta haigla riidehoiutöötaja kätte, kust need toimetatakse edasi haiglaravil olijatele. Pakid palutakse varustada patsiendi nime ja osakonna nimetusega.

Seoses viirushaiguste sageduse tõusuga on ka Tallinna Lastehaigla vastsündinute ja imikute osakond külastajatele suletud juba alates 2. detsembrist 2016, ent alates 6. jaanuarist on kogu haigla külastajatele suletud. Pakke haiglas ravil viibivatele lastele võtab vastu informatsioonitöötaja iga päev kell 8–20ni.

Külastuskeeld on TÜ Kliinikumi hematoloogiaosakonnas ja näiteks ka Viljandi haiglas. Seal on aga külastuskeeld sisekliinikus hoopis noroviiruse tõttu ja juba 12. detsembrist.

Ka Lääne-Tallinna Keskhaigla teatas 5. jaanuari pealelõunal, et palub patsiente ajutiselt mitte külastada.

Külastuskeeld kehtib kõigis Lääne-Tallinna keskhaigla statsionaarsetes üksustes: Meremeeste korpuses (Paldiski mnt 68), nakkuskliinikus (Paldiski mnt 62), Pelgulinna sünnitusmajas (Sõle 23) ja hooldusravikliinikus (Ehitajate tee 137). Piirangu eesmärk on vähendada nii haiglas viibivate patsientide kui ka haigla personali nakatumisohtu. Külastamine lubatakse uuesti siis, kui gripi kõrghooaeg taandub. Sellest antakse teada.

Haiglas viibivatele patsientidele on lubatud nagu mujalgi tuua pakke. Pakke võetakse vastu tavapärastel külastusaegadel riidehoius või infolauas. Pakile palutakse peale kirjutada patsiendi nimi ja korrus, kus patsient viibib. Patsientidele mõeldud pakid ja saadetised saab haiglasse tuua järgnevatel aegadel:

- Meremeeste korpus (Paldiski mnt 68) E-R kell 14.00-19.00, L-P ja riiklikel pühadel kell 12.00-19.00. Pakid saab jätta A-korpuse riidehoidu.

- Nakkuskliinik (Paldiski mnt 62) E-R kell 15.00-18.30, L-P ja riiklikel pühadel kell 12.00-15.00. Pakid saab jätta infolauda.

- Pelgulinna sünnitusmaja (Sõle 23) E-P kell 14.00-19.00. Pakid saab jätta infolauda.

- Hooldusravikliinik (Ehitajate tee 137) E-R 15.00-18.30 ning L-P ja riiklikel pühadel kell 10.00-18.30. Pakid saab jätta administraatori kätte.

Äripäev
04. January 2017, 13:02

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi