Näpuotsaga uuendusi tervise valdkonnas uueks aastaks

Kui üldiselt järgmisel aastal suuri muudatusi tervishoiuvaldkonnas sotsiaalministeerium ei plaani, siis paar asja siiski on.

Näiteks saavad käsimüügiravimite infolehed kättesaadavaks ka vene ja inglise keeles, teatas sotsiaalministeerium. Seda küll mitte kohe jaanuarist, vaid esimese kolme kuu jooksul. Selleks, et parandada inimeste teadlikkust ravimitest ja vältida ravimite väärkasutamise ohtu, sisestatakse I kvartali jooksul ravimiregistrisse Eestis turustatavate käsimüügiravimite pakendi infolehtede tõlked vene ja inglise keelde. Kõigi Eestis turustatavate käsimüügiravimite infolehtede tõlked vene ja inglise keelde on registrist kättesaadavad hiljemalt aprilli lõpuks. Inimene saab ravimi infolehe tõlke kätte digitaalsest ravimiregistrist või paludes apteekril selle endale välja printida.

Lisaks saab tervishoid 2017. aastal riigieelarvest 10 miljonit eurot lisaks, mis on sadade miljonite juures üsna tagasihoidlik summa. Lisarahaga plaanitakse suurendada 2017. aastal kardioloogia ja neuroloogia operatsioonide arvu ning lühendada nendel erialadel plaaniliste järjekordade maksimumpikkust neli korda – kaheksalt kuult kahele kuule.

Lisaks hakkab haigekassa täiendavalt hüvitama enam kui 200 inimesele bioloogilist ravi.

Järgmisel suvel käivitub täiskasvanute hammaste parandamise programm. 1. juulist 2017 saavad täiskasvanud ravikindlustatud hambaravihüvitist kuni 30 eurot aastas. Praegu rahalist hüvitist saavate inimeste (vanadus- ja töövõimetuspensionärid, osalise või puuduva töövõimega isikud, üle 63-aastased, rasedad, alla üheaastaste laste emad ning suurenenud hambaravi vajadusega patsiendid) hüvitist suurendatakse 85 euroni aastas. Eakatel jääb alles hambaproteesihüvitis 255,65 eurot kolme aasta peale. Lisainfo: https://www.haigekassa.ee/et/inimesele/rahalised-huvitised/hambaravihuvitis/hambaravihuvitis-alates-01072017.

Äripäev
27. December 2016, 07:58

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi