Hea uudis: gripivaktsiini toodi juurde

Hiljuti sisuliselt otsakorral olnud gripivaktsiini on terviseameti teatel jälle Eestis saadaval, kuna seda õnnestus juurde hankida.

Vaktsiin on kasulik, kuna gripiviiruse levik on nüüd juba nimetatud laialdaseks.Aasta 50. nädalal (12.-18.12.2016) hakkas märgatavalt kasvama gripilaadsete ja teistesse ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumiste arv. Arstide poole pöördus 4337 haigestunut, seda oli 14 protsenti enam kui nädal varem. Grippi haigestunute arv samal ajal kolmekordistus.  

Keskmine haigestumus 100 000 elaniku kohta oli 330,2. Eesti keskmisest suurem oli viirusnakkustesse haigestumus Tartumaal, Harjumaal ja Ida-Virumaal.

Grippi haigestumine  on tõusutrendil,  haigestumuse intensiivsust saab eelmise nädala andmete põhjal hinnata jätkuvalt madalaks, kuid gripilevikut nüüdsest laialdaseks.

Terviseameti gripispetsialisti Olga Sadikova sõnul ei ületa üldine haigestumiste arv tegelikult varasemate aastate jooksul jälgitud tavapäraseid gripihooaja näitajaid, kuid grippi haigestunute hulka tõstsid kolm asutusesisest puhangut. 

Äripäev
22. December 2016, 22:28

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi