Toitumisalane teave on toodetel alates tänasest täpsem

Alates tänasest, 13. detsembrist muutub Euroopas kohustuslikuks toitumisalase teabe esitamine toidupakendil.

Toiduvalmistajad peavad hakkama esitama tarbijale infot toidu energiasisalduse ning rasvade, küllastunud rasvhapete, süsivesikute, suhkrute, valkude ja soola koguse kohta, teatas veterinaar- ja toiduamet.

«Toitumisalase teabe eesmärk on aidata tarbijal teha teadlikke toidu valikuid suunates neid lugema ja võrdlema toitude pakenditel olevat toitumisalast teavet. Seetõttu on see oluline teave tarbijale,» ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektori asetäitja Olev Kalda.

Toiduvalmistaja või tootja võib toitumisalast teavet esitada analüüside põhjal või arvutada üldiselt heakskiidetud andmete järgi, milleks on näiteks NutriData toidu koostise andmebaas www.nutridata.ee.

Täpsemalt saab toitumisalase teabe esitamise nõuetest lugeda siit.

Kuigi toiduvalmistajatel on kohustus esitada enamus toitude puhul toitumisalast teavet, on siiski ka mõned erandid. Näiteks ei pea toitumisalast teavet esitama töötlemata toodetel nagu värske liha, kala, aedvili, mesi jne. Erandite kohta saab lugeda juhendist.

Äripäev
13. December 2016, 13:13

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi