Tasuta rinnauuring PERHis - kõigile naistele

Rindade uuring aitab haigust vara avastada.
Rindade uuring aitab haigust vara avastada.Foto: Scanpix/Caro
Esmaspäeval algas registreerimine Põhja-Eesti Regionaalhaiglas 12. novembril toimuvale tasuta rinnauuringute päevale. Teretulnud on ka ravikindlustuseta naised, elukoha piirangut ei ole ning ka saatekirja ei ole vaja.

"Tahame radioloogide poolt sellise vabatahtliku tööga radioloogiapäeva tähistades juhtida avalikkuse tähelepanu sellele, et Eestis on rinnavähi varase avastamise osas veel palju ära teha. Esmalt oleks aeg sõeluuringu sihtgruppi laiendada nii, et see arvestaks Euroopa juhiseid“, ütles Regionaalhaigla radioloogiakeskuse juhata doktor Maret Talk. „Rinnavähi korral on otsustavalt tähtis jõuda ravile vähi varases staadiumis.“

Uuringutele on oodatud naised vanuses 62 ja vanemaid, kes mujal Euroopas kutsutakse sõeluuringule, aga Eestis paraku mitte, ehkki rinnavähki haigestumise risk on ka selles vanuses endiselt kõrge. Rinnakaebustega naisi oodatakse ka nooremas eas, eelkõige vanuses 45-49.

Radioloogiakeskuses on sel päeval avatud rinnakabineti vastuvõtt, mammoloogi vastuvõtt, mammograafia kabinetid ja rinna ultrahelikabinet.

Igal aastal tähistatakse 8. novembril rahvusvahelist radioloogiapäeva. Samal kuupäeval 1895 tegi Wilhelm Conrad Röntgen oma kuulsa avastuse – X-kiired, mida hiljem hakati nimetama röntgenikiirteks.

Rinnauuringutele saab registreeruda tööpäeviti kella 9-16 telefonil 617 2405 või 5300 6334.

Äripäev
24. October 2016, 14:55

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi