Perearstid tahavad vastuvõtule pääsu aja pikendamist

Patsiendid polikliinikus järjekorras.
Patsiendid polikliinikus järjekorras.Foto: ÄP/Raul Mee
Kui praegu peab mitteägeda haigusega saama perearsti vastuvõtule viie tööpäeva jooksul, siis perearstid soovivad selle piiri olulist pikendamist.

Perearstide selts on teinud ettepaneku muuta sotsiaalministri määrust, mis sätestab, et üldarstiabi osutaja peab korraldama ägeda tervisehäirega patisendile vastuvõtu pöördumise päeval, teistel juhtudel viie tööpäeva jooksul.

Seltsi juht Diana Ingerainen toob ministeeriumile tehtud pöördumises välja, et seoses krooniliste haigete osakaalu kasvuga nimistutes ei ole võimalik sama ressursi juures tagada "teistel juhtudel" vastuvõtte viie tööpäeva jooksul.

Eesti Perearstide Selts teeb terviseminister Jevgeni Ossinovskile ettepaneku muuta määrust sõnastusega "teistel juhtudel kümne tööpäeva jooksul". Ministril on seadusest tulenevalt 30 päeva aega oma seisukoht anda.

Äripäev
11. October 2016, 13:49

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi