Kodudes pakutavatesse iluteenustesse tuleks suhtuda ettevaatlikult

Maniküür.
Maniküür.Foto: Scanpix/Caro
Nõudlus iluprotseduuride järele on aastatega pidevalt kasvanud. Terviseamet hoiatab, et nõudluse kasv on suurendanud teenuse pakkujate hulka ja muutnud üha populaarsemaks iluteenuste osutamise kodudes, mis ei pruugi aga alati vastata teenusele seatud tingimustele.

Kodustes tingimustes osutatav teenus võimaldab teenindajal pakkuda salongidega võrreldes madalamaid hindu. See võib tunduda klientidele ahvatlev, kuid tuleb arvestada , et koduse teenuseosutamise juures võib kannatada teenuse kvaliteet. Koduteenuste puhul puudub ülevaade teenuse nõuetele vastavuse ning teenindaja oskuste kohta.

Suurimaks ohuks on võimalikud teenusega kaasneda võivad terviseriskid, mis hõlmavad nii allergilisi reaktsioone, infektsioone kui ka seennakkusi. Näiteks küüne- või tätoveerimistehnikat sisaldavate iluprotseduuride puhul võivad kliendi vere- või muude kehavedelikega saastatud ja ebapiisavalt puhastatud instrumendid kanda edasi verenakkusi põhjustavaid haigustekitajaid. Tuntuimad ja kõige ohtlikumad verenakkused on B-, D-, ja C-viirushepatiit, HIV-nakkus.

Terviseamet soovitab teenuseosutaja valikul arvestada teenuse kvaliteeti mõjutavate teguritega: eelkõige teenuseosutaja haridus, väljaõpe ja eelnevad kogemused klienti huvitavas iluvaldkonnas. Enne protseduuri tellimist peaks iluteenuse ostmisest huvitatud inimene koguma iluteenuse ja selle teostaja kohta võimalikult palju informatsiooni, et olla kindel antud teenuse sobivuses. Igal iluprotseduuril on teatud vastunäidustused ning iluprotseduuridega võivad kaasneda ka mittesoovitavad tulemused.

Teenuse kvaliteedi suhtes tekkinud kahtluste korral on tarbijal alati õigus jätta teenus ostmata. Ei maksa unustada, et usaldades ennast iluteenindaja kätesse, usaldate sinna ka oma edasise saatuse ja tervise.

Äripäev
25. August 2016, 16:46

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi