Hambaarst: "tervisliku" mahla joomine võib lapse juba noorelt sandistada

Paljud inimesed ei mõista, mida tähendab hambasõbralik toitumine, mistõttu tarbitakse suhkruid ja muid "valgeid pulbreid" sisaldavaid toiduaineid liialt tihti, leiab hambaarst ja Eesti Hambaarstide Liidu president Marek Vink. Tema hinnangul on olukord eriti kurb laste puhul, kellele antakse vee asemel "tervislikku" mahla, mistõttu võivad noortel hambad lihtsalt "suhu ära mädaneda".

"Laias plaanis pole vahet, mida me suhu paneme, sest igas asjas, kus on energiat sees, saavad energiat ka meie suubakterid. Sellepärast on hambasõbralik toitumine see, kus me toitume võimalikult harva," lisas hambaarst.

Edasi loe Novaatorist

Äripäev
11. August 2016, 14:06

Kuidas sügis Teid mõjutab?

 • Jään uniseks
  38%
  38%
 • Tunnen sügismasendust
  41%
  41%
 • Sügis teeb mind rõõmsaks
  10%
  10%
 • Mind ei mõjuta kuidagi
  11%
  11%
Vaata EST või RUS arhiivi