Tasub teada: alkohol võib tuua 7 eri vähki

Hea alustada nädalat millestki loobumisega. Uus-Meremaal tehtud uurimuse kohaselt on alkohol otseselt seitset tüüpi vähivormi tekkimise põhjus ja isegi mõõdukas tarbimine kujutab endast riski.

Õhtuleht vahendas ajakirjas Addiction avaldatud artiklis kirjutavad teadlased, et alkoholi ja vähi tekkimise vahel on suurem seos kui üksnes statistiline. Kuigi päris kindlalt väita ei saa, et alkohol vähki põhjustab, sest puudub teaduslik tõestus, on seos ilmne, kirjutab The Guardian.

"Leidsime mõjuvaid seoseid, et alkohol vastutab seitsmes eri kehapiirkonnas vähi teket. Isegi kui puudub täielik arusaam bioloogilistest mehhanismidest (kuidas alkohol vähki põhjustab), siis epidemioloogia toetab teooriat, et alkohol põhjustab kurgu-, neelu-, söögitoru-, maksa-, käärsoole-, pärasoole- ja rinnavähki," kirjutatakse artiklis.

Loe edasi algallikast, mis vähitüüpidega alkoholi veel seostatakse ja kui palju alkoholi on juba palju.

Äripäev
22. July 2016, 12:18

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi