Nutitelefoni varjatud ohud

Nutitelefonid võivad meile tekitada palju tervisekahjustusi, mis võivad välja lüüa nii kohe kui ka pikema aja jooksul.

Üks suuremaid probleeme on telefonist kiirgav valgus, mis võib suuresti mõjutada magaja heaolu, vahendab Postimees Business Insiderit. Nimelt paneb telefonist tulev sinine valgus aju uskuma, et on päev, ja see võib raskendada uinumist. Seetõttu on soovitatav vähemalt tund enne magama jäämist telefoni mitte vaadata. Kindlasti tuleb meeles pidada, et telefonist tulenev valgus võib põhjustada katarakti ehk halli kaed ja kahjustada nägemist.

Teisalt teame me kõik, et telefonid võivad mõjutada meie tähelepanuvõimet, mis võib tihti osutuda ka eluohtlikuks. Jalakäijatel, kes on harjunud enam telefoni kasutama, võivad tõenäolisemalt õnnetustesse sattuda ja sama kehtib ka autojuhtide kohta. Sõnumite saatmine ja piltide tegemine autoroolis on mõnes riigis sellepärast ka keelu alla pandud.

Äripäev
16. July 2016, 09:02

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi