Hambaarstide juht ei usu hüvitise efekti

Hambaarstide liidu juht Marek Vink
Hambaarstide liidu juht Marek VinkFoto: ÄP: Veiko Tõkman
Postimees tegi intervjuu hambaarstide liidu juhi Marek Vinkiga, kes ei usu, et järgmisest aastast makstav 30eurone hambaravihüvitis aitaks tegelikult hambaauke lappida.

"Hüvitatakse eelkõige diagnostika, proaktiivse ravi ja profülaktika protseduure. Inimene saab kaardistatud oma suutervise seisundi ja teada oma haiguse põhjused, et saaks tervisekäitumisega need kontrolli alla võtta," rääkis Eesti Hambaarstide Liidu juht Marek Vink Postimehele. Ta rõhutas, et kaariesehaiguse sümptomaatilist ravi ehk hambaaukude täitmist haigekassa ei hüvita.

Hüvitise saamisel on patsiendi  omaosalus  50 protsenti ehk 60eurose arve puhul hüvitabki haigekassa 30 eurot. "Kõik sellest ülespoole jääv hambaravikulu on juba 100 protsenti omavastutusel ehk sisuliselt ei muutu kehtiva korraga võrreldes eriti midagi," sõnas arst.  

Järgmise aasta 1. juulist makstava hüvitise suurus on 30 eurot, mida on hambaarsti sõnul ilmselgelt vähe, kuid  hambaarstid tervitavad Vingi sõnul iga pisematki sammu, mis suutervist edendab.

Loe edasi algallikast.

Äripäev
12. July 2016, 11:42

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi