Eesti noored joovad liiga palju suhkruga jooke

Suhkrujookidele võiks eelistada mahlaseid puuvilju.
Suhkrujookidele võiks eelistada mahlaseid puuvilju.Foto: Scanpix
Suhkruga magustatud jookide tarbimine noorte hulgas on oluline rahvatervise probleem, selgub Sandra Sokmanni magistritööst.

Tartu ülikooli peremeditsiini ja rahvatervishoiu instituudi tudeng Sandra Sokmann uuris magistritöös suhkruga magustatud jookide tarbimist ning selle seoseid sotsiaalmajanduslike teguritega 10–17aastaste Eesti noorte seas. Selgus, et vähemalt kord kuus tarbib suhkruga magustatud jooke 95% noortest. Igapäevaselt tarbib suhkrujooke 19% Eesti noortest, keskmine tarbimiskogus on 204 ml päevas. Töö põhineb Eesti rahvastiku toitumise uuringu andmetel aastatest 2013–2015.

Edasi loe Novaatorist

Äripäev
06. July 2016, 07:45

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi