10 toitumistrendi, mis toovad tervise

Toitumisteadlane Raivo Vokk.
Toitumisteadlane Raivo Vokk.Foto: Foto: Jassu Hertsmann/Delfi
TTÜ emeriitprofessor, toiduteadlane Raivo Vokk ütles Eesti Toiduliidu aastakonverentsil, et tänavus on selge suund on sellele, et sööksime igapäevaselt seda toitu, mis teeb meid terveks.

Emeriitprofessori eesmärk aastakonverentsil oli tutvustada kuulajatele 2016. aasta toiduvaldkonna trende., vahendas delfi.ee. Siin siis valik Raivo Voki trendidest:

  1. Supistamine ehk siis püreestamine või smuutide tegemine.
  2. Idandamine ehk seemntele lisandväärtuse andmine.
  3. Rohkem tooteid vähema suhkruga: tuleb aga vaadata, mida magusainena kasutatakse neis toitudes.
  4. Probiootikumide rünnak: uuringud on näidanud, et probiootikumid ei ole vaid kõhule head, vaid väga head ka ajutööle ja depressiooni vastu võitlemisel.
  5. Täispiim populariseerub: 5 aastaga on täispiima tarbimine kasvanud 5% (uuringud näitavad, et piimarasvad on kasulikud!).
  6. Kaunviljadele roheline tee - nii toidu kui põllukultuurina.
  7. Punapeet on au sees: näiteks spotlaste eritoidud, mis sisaldavad peedimahla.
  8. Rahustuvad suhted kolesterooliga.
  9. Trendikas on jääkideta toidutootmine ja toidukasutamine.
  10. Piim on uus spordijook.
Äripäev
23. April 2016, 08:30
Vaata EST või RUS arhiivi