Tallinna ainus vaestehaigla ravib ka luksusautodega patsiente

Tallinna vaestehaigla
Tallinna vaestehaiglaFoto: ITK
Ida-Tallinna Keskhaigla Magasini t üksus, kust saavad abi ravikindlustamata patsiendid üle Eesti, ravib kodutute ja heidikute kõrval vahel ka neid, kes saabuvad luksusautoga, kirjutab haigla koduleht.

Ida-Tallinna Keskhaigla Magasini üksuse töötajaskond eesotsas vanemarst Heiki Pärnpuu ning medõest assistent Ly Ungruga annavad iga päev endast kõik, et pakkuda asjakohast ja kiiret ravi neile, kel mingil põhjusel ravikindlustus puudub, kirjutab haigla koduleht.

Kes seal siis käivad? Suurema osa patsientidest moodustavad need, kellel terviseprobleemidele lisaks katki ka hing ning puudub kodu ja perekond. Aga on ka vabakutselisi kunstnikke, üliõpilasi, luksusautoga tulijaid.

Olemas nii statsionaarne kui ka ambulatoorne vastuvõtt

Magasini üksuses paikneb nii patsientide ambulatoorne vastuvõtt kui ka statsionaar. Palatites on 20 voodikohta. Eraldi palat on nakkusohtlikele patsientidele. Hetkel toimub ambulatoorne vastuvõtt ajutiselt neljal päeval nädalas: esmaspäevast neljapäevani kell 9.00 –11.00. Võimalusel tasub registreerida eelnevalt telefonil 6459 144.

Haiglapalatis saab patsient viibida vajaduse korral kuni 60 päeva ning selleks ajaks leitakse lahendus, mis saab temast edasi. Kas suunatakse ta hooldekodusse, varjupaika või leitakse omaksed, kes järele tulevad.

ITK hooldusravikliiniku direktori Eve Karmo sõnul on põhjused, miks inimesed ravikindlustamata on, erinevad. "Kindlasti on vale arvamus, et siia satuvad vaid mingil põhjusel elu hammasrataste vahele jäänud inimesed. Patsiente on igasuguseid: noori, keskealisi, vanemaid," võtab ta kokku. "On neid, kes juba mitmendat põlve siin, kuid ka arglikult esimest korda uksest sisenejaid. On vabakutselisi kunstnikke, ootamatult kindlustuseta jäänud üliõpilasi, ka luksusautoga tulijaid."

On ka neid, kes mitte ise, vaid mõne lähedase käekõrval sinna satuvad. Siiski moodustavad suurema osa tema sõnul need, kellel terviseprobleemidele lisaks katki ka hing, puudub kodu ja perekond. "Olgu põhjus milline tahes, vahet siin ei tehta ning eelkõige tuleb leida lahendus inimest vaevavale murele," tõdeb Karmo.

Haigla palub võimalusel toetust.

Kui ka Sina soovid aidata hooldusravikliinikut, saad anda panuse:

SEB Pank EE851010220025580016
Saaja: AS Ida-Tallinna Keskhaigla
Märkides selgitusse: Hooldusravikliinik

Äripäev
07. January 2016, 15:14
Vaata EST või RUS arhiivi