Järgmisel aastal tuleb rohkem tööd teha

ÄP: Erik Prozes
ÄP: Erik ProzesFoto:
Kui mullu ja tänavu langes tööpäevadele 12 riigipühast enamik, siis järgmisel aastal kõigest pooled.

Aastad 2014 ja 2015 olid töötajatele soodsad, sest riigipühad langesid valdavalt tööpäevadele. Kui mullu sai nii vabaks koguni kümme tööpäeva, siis tänavu üheksa, kirjutab Äripäev. Seejuures rohkem kui kümme riigipüha ei lange kunagi tööpäevadele, sest kaks riigipüha (ülestõusmispüha ja nelipühad) on kalendris alati pühapäeval.

Seevastu järgmised kaks aastat ehk 2016 ja 2017 tulevad puhkepäevade osas märksa vaesemad ning aasta peale saab riigipühade toel vabaks vaid kuus päeva.

Eesti riigipühad 2016: uusaasta (1. jaanuar), Eesti Vabariigi aastapäev (24. veebruar), suur reede (25. märts), ülestõusmispühade 1. püha (27. märts), kevadpüha (1.mai), nelipühade 1. püha (15. mai), võidupüha (23. juuni), jaanipäev (24. juuni), taasiseseisvumispäev (20. august), jõululaupäev (24. detsember), esimene jõulupüha (25. detsember), teine jõulupüha (26. detsember).

Äripäev
29. December 2015, 10:19

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi