Patarei lapse kõhus on surmalõks

Summer Steer oli surres vaid nelja-aastane.
Summer Steer oli surres vaid nelja-aastane.Foto: America News
Pühade ajal on kingituste seas palju patareidega mänguasju ja kodumasinaid. Siinkohal on paslik meenutada üht paari aasta tagust kurvalt lõppenud juhtumit Austraalia väikelapsega.

Austraalias elanud väike tüdruk Summer Steer oli vaid nelja-aastane, kui ta suri pärast nööbikujulist liitiumpatarei allaneelamist. Mudilane oli haiglas arstide hoole all kolm korda enne oma surma, mis juhtus 30. juunil 2013.

Ühtlasi on ta esimene laps Austraalias, kes patarei allaneelamise tõttu suri, kirjutab http://www.americanews.com.

Kõigepealt viis ema Andrea Shoesmith lapse juuni keskel kaks korda paaripäevase vahega perearsti juurde, kuna tüdruk kurtis kõhuvalu, tal oli kõrge palavik ja must roe. Perearst midagi tõsist ei kahtlustanud.

Oma surmapäeval oli Summeril juba tõsine ninaverejooks ja verioksendus.

Tema esimene visiit haiglasse sel päeval kestis kõigest 15 minutit. Arst ütles väidetavalt emale, et see on üsna tavaline, et inimesed, kel on ninaverejooks, võivad verd neelata ja hiljem välja oksendada. Laps viidi koju tagasi, kus ta hakkas jälle oksendama nii heledat kui ka tumedat verd - ta võeti taas haiglasse vaatluse alla ja nelja tunni pärast lubati koju. Tunnikene jõudis ta kodus magada, hakkas siis jälle verd oksendama, viidi haiglasse ja suri seal südameataki tõttu.

Kui tema surma põhjus selgus, kõlasid arstidelt ja ohutusametitelt hoiatused, et patareid on väikelastele ohtlikud ja nende üle tuleb tõsiselt järelevalvet teha.

Äripäev
28. December 2015, 10:06

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi