Perearstid ei soovi hooldusvahendeid jagada

Perearst Eero Merilind
Perearst Eero MerilindFoto: ÄP: Andres Haabu
Perearst Eero Merilind kirjutab täna Facebookis, et perearstid pole nõus neile aasta lõpus pandud kohustusega hakata abivajajatele ka hooldusvahendeid jagama.

Sotsiaalkaitseminister Margus Tsahknat ähvardab 1. jaanuarist puuetega inimeste ja arstide pahameel ning oht, et ta peab oma kohalt tagasi astuma. ( nagu ühe ministriga on eelnevalt juhtunud).
Nimelt novembri viimastel päevadel Riigikogu poolt vastu võetud Sotsiaalhoolekandeseaduse alusel peaksid arstid hakkama ISO koodide alusel määrama hooldusvahendeid (ISO kood on 8 kohaline ja iga asja jaoks eraldi - nt kateeter, pesugeel nr 1, pesugeel nr 2, mähkmed suurus nr 1 suurus nr 2 on kõik eraldi koodidega) - aga meie ei hakka seda tegema. Sotsiaalministeeriumil tuleb leida töötaja sotsiaalosakonnast või sotsiaalkindlustusametist või kokku leppida abivahendite müüjaga, kes teeb inimesele valiku ja määrab õige mähkme suuruse ja valitud hooldusvahendi ISO koodi.

Äripäev
22. December 2015, 11:38

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi