Vähiravifondi eestvedaja sai meditsiinimõjutajana kõrge koha

Vähiravifondi "Kingitud elu" juht Toivo Tänavsuu
Vähiravifondi "Kingitud elu" juht Toivo TänavsuuFoto: ÄP: Raul Mee
Meditsiiniuudiste toimetus kuulutas 15. detsembril välja aasta meditsiinimõjutajad. Teisele kohale hääletasid arstidest lugejad vähiravifondi "Kingitud elu" asutaja ja eestvedaja, ajakirjaniku Toivo Tänavsuu.

Meditsiinimõjutaja 2015 võidutiitli pälvis Põhja-Eesti Regionaalhaigla erakorralise meditsiini kirurg Peep Talving, aga teise koha sai vähifondi juht juhataja Toivo Tänavsuu. Tähelepanuväärne on see, et Tänavsuu hääletati kõrgele kohale ka eelmisel aastal, kui ta jäi kolmandaks.

See, et arstid ja meedikud tunnustavad vähiravifondi tegevust, teeb suurt rõõmu. Tavaliselt eelistatakse hääletada teiste arstide poolt ja ka võitjaks on igal aastal saanud arst, ehkki kandidaatide seas on palju olnud ka ametnikke, farmatseute jm erialade esindajaid. "Toivo Tänavsuu tunnustamine näitab, et hääletajad on nõustunud toimetuse kaaskirjaga, milles me hindame vähiravifondi panust raskete haigete aitamisel," ütles Meditsiiniuudiste peatoimetaja Kadi Heinsalu. "Meil pole olnud varem nende aastate jooksul põhjust ühtegi mittetulundusühingut või vabatahtlikku esile tõsta. Seega on vähiravifondi tegevus erakordne."

Tänavsuu sõnas, et kõrge reiting arstide silmis on suur tunnustus kogu fondi perele – meie vabatahtlikele, nõukogule ning kõikidele annetajatele ja koostööpartneritele. "Arst tahab teha oma patsiendi heaks igas olukorras kõik, mis veel võimalik. Fond on ulatanud viimase õlekõrre seal, kus haigekassa abikätt enam ei jätku," arutles ta. Tänavsuu sõnul ei ole fond pidanud seni ühtegi abivajajat tagasi saatma. Teatud juhtudel on lihtsalt inimese enda omaosalus suurem, aga abi on saanud kõik, kellel on vaja.  Täpsemalt on vähiravifond "Kingitud elu" sel aastal toetanud 52 inimest ning annetustena kogunud kokku üle 500 000 euro. 

Meditsiiniuudised valib aasta mõjukamat persooni aastast 2008. Toimetus valib välja 10 inimest, kellest on olnud lõppeval aastal kõige rohkem juttu ja paneb need lugejatele hääletada. Kandidaatide poolt said hääletada Meditsiiniuudiste tellijad. Tellija peab olema isik, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. 

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond "Kingitud elu" on asutatud 5. veebruaril 2014 Hille ja Toivo Tänavsuu ning Janek Mäggi poolt. Fond hüvitab annetustest kogunevate võimaluste piires nende patsientide raviarveid, kelle ravimeid Eesti Haigekassa ei kompenseeri. Raha tuleb sihtasutusele tehtud annetustest.

Äripäev
17. December 2015, 11:02

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi