Kaks olulist muudatust uuel aastal ravikindlustusseaduses

Riigikogu esimehe töölaud.
Riigikogu esimehe töölaud.Foto: ÄP: Arno Mikkor
Järgmisel aastal on oodata kahte olulist muudatust ravikindlustusseaduses, millest üks puudutab ettevõtete juhatuse liikmeid ja teine mitme lepingu alusel töötajaid.

Esimese olulise muudatusena tekib uuest aastast ravikindlustuskaitse ka nendel isikutel, kes töötavad mitme lepinguga ja nende eest tasutakse sotsiaalmaksu kehtestatud kuumääralt arvutatuna.

Teine muudatus on seotud juhatuse liikme staatusega, kirjutab Äripäev.

Nimelt tekib uuest aastast juhatuse liikmete ning käsundus- või töölepingu alusel töötavate isikute ravikindlustuskaitse järgmisel päeval pärast sotsiaalmaksu deklaratsiooni esitamist, kui isiku eest on sotsiaalmaksu deklareeritud sotsiaalmaksu miinimumkohustuse ulatuses.

See tähendab, et edaspidi ei ole enam eespool nimetatud isikute ravikindlustuse tekkimine seotud töötamise registri kandega. Juhatuse liikme ning käsundus- või töölepingu alusel töötava isiku ravikindlustuskaitse peatub järgmisel päeval pärast sotsiaalmaksu deklareerimata jätmist sotsiaalmaksu miinimumkohustuse ulatuses ja jätkub kohe, kui sotsiaalmaksu nõutavas määras deklareeritakse. 

 

Äripäev
17. December 2015, 13:53

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi