Osteoartroosi konservatiivne ravi

Osteoartroos on tänapäeval üks levinumaid tugiaparaadi patoloogiaid, millega kaasneb valu ning mis seab piirangud füüsilisele aktiivsusele.
Osteoartroosi tekkepõhjuseid on mitmeid. Muuhulgas mõjutab selle teket inimese geneetiline pärand, anatoomilised ja biomehhaanilised iseärasused, füüsilise aktiivsuse iseloom ja intensiivsus erinevatel eluetappidel, liigeste spetsiifilised ja mittespetsiifilised põletikud, traumad jne.
Haiguse teket on võimalik ennetada ja selle arengut pidurdada, kui jälgida kehakaalu, valida endale sobiv liikumisharrastus lihastoonuse hoidmiseks, pöörata tähelepanu endale sobilike jalatsite leidmisel, mitte ignoreerida traumasid ja haigusi, vaid leida neile erialaspetsialisti abil adekvaatne ravi.

Leevendab vaevusi. Osteoartroosi ravi määramisel tuleb arvestada nii kliinilist kui ka radioloogilist leidu, samuti kaasuvaid patoloogiaid. Sageli ei ole kirurgiline ravi haiguse puhul valikus esimesel kohal. Konservatiivse ravi eesmärk tänapäeval on võimalikult tõhusalt leevendada patsiendi vaevusi, paran­dada tugiaparaadi funktsionaalsust ja elukvaliteeti ning lükata võimalusel edasi liigesevahetuse operatsioon. Iga konkreetse haigusjuhu  puhul tuleks konsulteerida ravi­arstiga, kes oskab koostada sobivaima raviplaani.

Äripäev
26. November 2015, 13:35

Terviseuudised.ee toetajad:

Vaata EST või RUS arhiivi